,

Mijn werk bij Scrumit

Ik krijg vaker de vraag wat is scrum eigenlijk en wat voor werk doen jullie nu met Scrumit?

Bijna 4 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Agile Scrum. Een begrip dat voor mij al speciaal was voor ik helemaal begreep wat het inhield. De term Scrum komt namelijk uit de Rugbysport, een geweldige sport waar ik al meer dan 12 jaar fanatiek mee bezig ben. Scrum betekent in Rugby een spelhervatting waarbij een specifiek deel van ieder team (8 personen) de strijd aan gaat voor het bezit van de bal. Dit doen ze door nauw met elkaar samen te werken en met een goede timing steeds kleine stappen naar voren te maken. Iedereen in dit “scrum team” heeft zijn eigen positie en is “expert” op zijn of haar eigen gebied. Tijdens het spel moet je als team zelf de problemen oplossen en niet alleen je eigen taak goed uitvoeren maar juist ook je teamgenoten helpen om samen tot een goed resultaat te komen.

Agile Scrum is daar een afgeleide van, dit zie je in zowel de grootte van zelfsturende teams als het crossfunctionele waar in scrum vaak over gesproken wordt. Kort samengevat houdt het in dat je niet alleen verantwoordelijk bent voor je eigen taak, maar als team gezamenlijk de verantwoordelijkheid draagt voor het product. Als team realiseer je in samenwerking met de klant een product wat zo dicht mogelijk bij de wensen van alle belanghebbende komt. Op onze website staat een uitgebreidere uitleg van Agile Scrum. Wil je er meer over lezen? Bekijk dan onze pagina  http://www.scrumit.nl/scrum

Mijn werk bij Scrumit bestaat uit het geven van verschillende Scrumtrainingen, waarbij we zowel kickstart trainingen voor nieuwe scrummers organiseren als verdere diepgang kunnen bieden met meer in-depth trainingen voor ervaren scrummers en trainingen voor specifieke rollen binnen Scrum. Zelf geloof ik in leren door te ervaren. Mijn passie voor rugby en ervaring als trainer en coach met zowel buitensport, rugby als Agile Scrum zorgen ervoor dat ik trainingen en coachingstrajecten op een toegankelijke en enthousiaste manier kan faciliteren zodat teams het beste uit zichzelf kunnen halen.

De komende tijd zal ik regelmatig schrijven over Agile Scrum en mijn ervaringen delen met jullie. Neem vooral ook een kijkje op onze website www.scrumit.nl om te zien waar wij ons mee bezighouden. Het lijkt me erg leuk om de interactie met jullie op te zoeken. Dus heb je vragen over Scrum, wil je graag met iemand sparren over een bepaald onderwerp of heb je nog leuke ideeën rondom Agile scrum, gamifications of andere interessante dingen kun je altijd contact met mij of een van mijn collega’s opnemen.

Met vriendelijke groet!