Schrijf je nu in voor de Scrum Master training!
datum ntb

Agile is leren door te ervaren, dat is onze visie!

De Scrum Master training is gericht op het leren van de theorie achter scrum en de rol van de Scrum Master. Hierbij komen voorbeelden en ervaringen uit de IT aan bod. De praktijkoefeningen vinden plaats als werkvormen op het rugbyveld. Op deze manier worden de processen en rollen daadwerkelijk ervaren. Na afloop van deze tweedaagse training ontvangen deelnemers het certificaat “Professional Scrum Master”.
In steeds meer organisaties wordt scrum toegepast bij het ontwikkelen van software. Dit is een zeer waardevolle verandering in de manier van samenwerken tussen opdrachtgever, development team en alle betrokkenen. Het is een verandering die bovendien zichtbaar maakt hoe belangrijk teamwork is bij productontwikkeling. De kracht van scrum schuilt in de kennis van uw rol en de toepassing hiervan in de praktijk. Daarom is er in deze training een unieke combinatie gemaakt tussen theorie en praktijk, tussen leren en ervaren.

De Scrum Master kan tijdens de training de softskills oefenen die nodig zijn om een effectieve Scrum Master te zijn. Samen met de andere deelnemers stap je op het rugbyveld en ervaar je wat het betekent om onderdeel te zijn van een scrumteam. Op het veld worden de rollen en events gebruikt die onderdeel zijn van scrum. Deelnemers ervaren wat er nodig is om als team een doel te stellen en te behalen. Samenwerking, commitment en zelfsturing zijn de kernwaarden. Ga de uitdaging aan en groei als Scrum Master.

Deelnemers kunnen na afloop van deze training het online PSM I assessment afleggen (in het Engels) bij scrum.org. Bij een score van ten minste 85% verkrijgen zij het bijbehorende certificaat van Professional Scrum Master. De Scrum Master training wordt in principe in het Nederlands aangeboden, maar kan indien gewenst ook in het Engels worden gegeven.

Doelen
In deze tweedaagse training leren 5-10 deelnemers de theorie achter scrum vanuit de software development praktijk en het werken als Scrum Master. Het doel is dat deelnemers in staat zijn om scrum effectief toe te passen binnen de eigen organisatie.

Als Scrum Master ervaart u tijdens deze training bovendien:

  • de principes en waarden van scrum te onderscheiden;
  • de Scrum events te faciliteren;
  • de samenwerking tussen de verschillende rollen te optimaliseren;
  • het Scrum team te versterken.

Doelgroep
De Scrum Master training is geschikt voor software developers, testers, UX designers, architecten, projectmanagers, development managers en product managers die binnen hun bedrijf scrum (gaan) toepassen om maximale waarde toe te voegen aan hun producten en een optimale klanttevredenheid te creëren.

Deelname en inschrijving
U kunt zich online inschrijven voor deze training via het inschrijfformulier. Kosten voor deelname aan de cursus bedragen EUR 1195- (inclusief examenkosten) exclusief BTW. De prijs is per deelnemer voor 2 dagen training, het Scrum Master examen, lesmateriaal en lunch. De trainingsdagen zijn altijd aansluitend.

Het is tevens mogelijk deze Scrum Master training te volgen met uw eigen Scrum Team intern bij uw organisatie. Informeer over de mogelijkheden voor deze ‘in-company’ trainingen.

Agile Scrum & Rugby Scrum

De term “scrum” is afkomstig uit de sport rugby. De scrum-methodiek wordt vergeleken met de manier waarop een rugbyteam samenspeelt. Het team probeert als groep de bal te winnen en vervolgens achter de lijn van de tegenstander te krijgen om te scoren. Lef, commitment, vertrouwen, respect en focus zijn hierbij kernwaarden. Dit komt overeen met de kenmerken van een multidisciplinair team, plus uiteraard een flinke dosis teamspirit!

Door de Agile scrumwaarden daadwerkelijk te ervaren op het rugbyveld wordt het beter in het geheugen opgeslagen. Als je luistert sla je slechts een klein gedeelte op van wat je hoort, maar als je het ziet en gelijk ervaart dan sla je minstens het vijfvoudige op! Een goede basis om met Scrum te gaan werken.

Scrum voor uw organisatie?

Vanuit Scrumit worden diverse actieve trainingen en coachingstrajecten aangeboden. Afhankelijk van de behoefte van uw team en de ervaring met scrum kiest u een training die bij u past.

Bij het samenstellen van de training en/of coaching houden wij rekening met uw doelstelling: de introductie van scrum, het vormen van een nieuw team of het versterken van een team gedurende het project. Het actief ervaren van de samenwerking en dynamiek binnen uw Scrum team is altijd ons uitgangspunt.

Meer weten over deze training?