Agile Scrum Kickstart training

In steeds meer organisaties wordt Agile en Scrum toegepast bij het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Dit is een zeer waardevolle verandering in de manier van samenwerken tussen opdrachtgever, developers en alle betrokkenen. Het is een verandering die bovendien zichtbaar maakt hoe belangrijk teamwork is in productontwikkeling.

Opzet
De training is opgebouwd volgens het Scrum framework. Dus je start als scrumteam is meteen gemaakt! Ervaar hoe het is om als Scrumteam sprints te doorlopen, Daily stand-ups uit te voeren en Retrospectives op een boeiende en effectieve wijze toe te passen.

In de training vormen de rollen Product Owner, Developmers en Scrum Master de rode draad om medewerkers zich ervan bewust te maken hoe ze elkaar verder kunnen helpen als zelforganiserend team met focus op het product. Het programma bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. De Scrum kernwaarden en processen worden ervaren middels Serious Games op het rugbyveld. Je hoeft geen atleet te zijn om aan onze trainingen deel te nemen.

Resultaten

  • Basiskennis van het Scrum framework.
  • Ervaring met het samenwerken op een Agile wijze in iteraties.
  • Werken met de Scrum artifacts.
  • Versterken van het team en de rollen binnen Scrum.
  • Lef en teamspirit in het team.
  • Een geweldige ervaring als scrum team.

Doelgroep
Organisaties of teams die met Scrum willen gaan werken of een eerste start hebben gemaakt en de adoptie van Scrum willen versnellen.

Programma
Voor een goede introductie van Scrum kiest u voor het 2daagse training. Wilt u alleen kennismaken en proeven? Dan kunt u ook kiezen voor een 1-daagse training.

Deelname en inschrijving
Maximaal 15 personen. Voor grotere groepen kunnen wij in overleg maatwerk verzorgen.

Locatie en tijden
De trainingen vinden plaats op het rugbyveld en in een echt rugbyclubhuis. De training is bestaat uit 2 dagen van 9:00 – 16:30, deze tijden kunnen in overleg aangepast worden

Agile Scrum & Rugby Scrum

De term “scrum” is afkomstig uit de sport rugby. De scrum-methodiek wordt vergeleken met de manier waarop een rugbyteam samenspeelt. Het team probeert als groep de bal te winnen en vervolgens achter de lijn van de tegenstander te krijgen om te scoren. Lef, commitment, vertrouwen, respect en focus zijn hierbij kernwaarden. Dit komt overeen met de kenmerken van een multidisciplinair team, plus uiteraard een flinke dosis teamspirit!

Door de Agile scrumwaarden daadwerkelijk te ervaren op het rugbyveld wordt het beter in het geheugen opgeslagen. Als je luistert sla je slechts een klein gedeelte op van wat je hoort, maar als je het ziet en gelijk ervaart dan sla je minstens het vijfvoudige op! Een goede basis om met Scrum te gaan werken.

Scrum voor uw organisatie?

Vanuit Scrumit worden diverse actieve trainingen en coachingstrajecten aangeboden. Afhankelijk van de behoefte van uw team en de ervaring met scrum kiest u een training die bij u past.

Bij het samenstellen van de training en/of coaching houden wij rekening met uw doelstelling: de introductie van scrum, het vormen van een nieuw team of het versterken van een team gedurende het project. Het actief ervaren van de samenwerking en dynamiek binnen uw Scrum team is altijd ons uitgangspunt.

Meer weten over deze training?