Scrum kennismakingstraining

In steeds meer organisaties wordt Scrum toegepast. Van oorsprong ontwikkeld voor software ontwikkeling, maar ondertussen al toepasbaar in tal van sectoren. Dit is een zeer waardevolle verandering in de manier van samenwerken tussen opdrachtgever, projectteam en stakeholders/klanten. Het is een verandering die bovendien zichtbaar maakt hoe belangrijk teamwork is. In deze training maakt u en uw team kennis met Scrum en de Agile principes. Dit gebeurt op een actieve wijze met uw team en wordt gekoppeld aan hun dagelijkse praktijk.

Opzet
De training is opgebouwd volgens het Scrum framework. Dus je start als Scrum team is meteen gemaakt! Ervaar hoe het is om als Scrum team sprints te doorlopen, daily stand-ups uit te voeren en agile retrospectives op een boeiende en effectieve wijze toe te passen.

Doelen
• Kennismaking met Agile Scrum om met een frisse blik te kijken naar de snel veranderende markt en klantwensen.
• Teambuilding door actief bezig te zijn, samen te werken en plezier te hebben met elkaar.

De volgende aspecten komen aan bod:
• Het beleven van cyclisch werken als een team;
• De Agile mindset;
• Het Scrum framework en de events;
• De rollen binnen het Scrum framework;
• De voordelen van dedicated teams (vaste teams).

In overleg zal aan het programma verdere inhoud gegeven worden, zodat de beschikbare tijd optimaal benut kan worden om de deelnemers op een leuke en actieve manier als team kennis te laten maken met Scrum. Dit om te kijken of er voldoende draagvlak is om Scrum en Agile werken in de toekomst toe te passen binnen uw team.

Doelgroep
Organisaties of teams die wellicht met Scrum willen gaan of willen weten wat Scrum voor hun organisatie zou kunnen betekenen.

Programma
Voor een echte introductie om met Scrum te gaan werken kiest u voor de Scrum Kickstart training. Wilt u alleen kennismaken en proeven? Dan zit u goed bij de Scrum kennismakingstraining.

Deelname en inschrijving
Maximaal 18 personen. Voor grotere groepen kunnen wij in overleg maatwerk verzorgen.

Locatie en tijden
De trainingen vinden plaats op het rugbyveld en in een echt rugbyclubhuis. De training duurt een dagdeel.

Agile Scrum & Rugby Scrum

De term “scrum” is afkomstig uit de sport rugby. De scrum-methodiek wordt vergeleken met de manier waarop een rugbyteam samenspeelt. Het team probeert als groep de bal te winnen en vervolgens achter de lijn van de tegenstander te krijgen om te scoren. Lef, commitment, vertrouwen, respect en focus zijn hierbij kernwaarden. Dit komt overeen met de kenmerken van een multidisciplinair team, plus uiteraard een flinke dosis teamspirit!

Door de Agile scrumwaarden daadwerkelijk te ervaren op het rugbyveld wordt het beter in het geheugen opgeslagen. Als je luistert sla je slechts een klein gedeelte op van wat je hoort, maar als je het ziet en gelijk ervaart dan sla je minstens het vijfvoudige op! Een goede basis om met Scrum te gaan werken.

Scrum voor uw organisatie?

Vanuit Scrumit worden diverse actieve trainingen en coachingstrajecten aangeboden. Afhankelijk van de behoefte van uw team en de ervaring met scrum kiest u een training die bij u past.

Bij het samenstellen van de training en/of coaching houden wij rekening met uw doelstelling: de introductie van scrum, het vormen van een nieuw team of het versterken van een team gedurende het project. Het actief ervaren van de samenwerking en dynamiek binnen uw Scrum team is altijd ons uitgangspunt.

Meer weten over deze training?