Schrijf je nu in voor de Agile Scrum Foundation Training!
Datum n.t.b. – Schrijf je nu in voor de wachtlijst

Agile Scrum leer je door te ervaren, dat is onze visie!

De Agile Scrum Foundation training is gericht op het leren en begrijpen van Scrum. Hierbij komen voorbeelden en ervaringen uit de IT aan bod. De praktijkoefeningen vinden plaats als werkvormen op het rugbyveld. Op deze manier worden de processen en rollen daadwerkelijk ervaren. Daarom is er in deze training een unieke combinatie gemaakt tussen theorie en praktijk, tussen leren en ervaren.

Binnen werken de deelnemers samen om de theorie van Scrum te begrijpen op een interactieve manier. Samen met de andere deelnemers stap je op het rugbyveld en ervaar je wat het betekent om onderdeel te zijn van een Scrumteam. Op het veld worden de rollen en events gebruikt die onderdeel zijn van Scrum. Deelnemers ervaren wat er nodig is om als team een doel te stellen en te behalen. Samenwerking, commitment en zelfsturing zijn de kernwaarden. Ga de uitdaging aan en groei in je kennis en ontwikkeling.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die willen weten hoe Scrum werkt en wat het kan opleveren voor hun werk en organisatie. Door middel van Scrum kun je meer grip krijgen op projecten in een complexe omgeving. Door betere samenwerking, zowel intern als met klanten, kan er sneller en doelgericht resultaat worden opgeleverd. Hiermee krijg je inzicht in voortgang, ben je daadwerkelijk aan het opleveren, werk je effectiever en ontstaan intrinsiek gemotiveerde teams.

Wat is Scrum?

In steeds meer organisaties wordt Scrum toegepast. Van oorsprong ontwikkeld voor software ontwikkeling, maar ondertussen al toepasbaar in tal van sectoren zoals bouw, communicatie, logistiek en educatie. Dit is een zeer waardevolle verandering in de manier van samenwerken tussen opdrachtgever, projectteam en stakeholders/klanten. Het is een verandering die bovendien zichtbaar maakt hoe belangrijk teamwork is. Lees hier meer over Scrum.

Doelen
In deze eendaagse training maken 6 à 12 deelnemers kennis met Scrum en wordt de theorie achter Scrum besproken en ervaren. Het doel is dat deelnemers hierna een beter begrip hebben van Scrum en in staat zijn om de eerste stappen hiervan toe te passen binnen de eigen organisatie.

In de training komen de volgende aspecten aan bod:

  • Het beleven van cyclisch werken als een team;
  • De Agile mindset;
  • Het Scrum Framework;
  • De voordelen van werken in vaste dedicated teams;
  • Wanneer Scrum toe te passen?
  • Hoe Scrum toe te passen?

 

Deelname en inschrijving
U kunt zich online inschrijven voor deze training via het inschrijfformulier. Kosten voor deelname aan de training bedragen EUR 475- exclusief BTW. De prijs is per deelnemer voor 1 dag training inclusief lesmateriaal, lunch en borrel.

Agile Scrum & Rugby Scrum

De term “scrum” is afkomstig uit de sport rugby. De scrum-methodiek wordt vergeleken met de manier waarop een rugbyteam samenspeelt. Het team probeert als groep de bal te winnen en vervolgens achter de lijn van de tegenstander te krijgen om te scoren. Lef, commitment, vertrouwen, respect en focus zijn hierbij kernwaarden. Dit komt overeen met de kenmerken van een multidisciplinair team, plus uiteraard een flinke dosis teamspirit!

Door de Agile scrumwaarden daadwerkelijk te ervaren op het rugbyveld wordt het beter in het geheugen opgeslagen. Als je luistert sla je slechts een klein gedeelte op van wat je hoort, maar als je het ziet en gelijk ervaart dan sla je minstens het vijfvoudige op! Een goede basis om met Scrum te gaan werken.

Scrum voor uw organisatie?

Vanuit Scrumit worden diverse actieve trainingen en coachingstrajecten aangeboden. Afhankelijk van de behoefte van uw team en de ervaring met scrum kiest u een training die bij u past.

Bij het samenstellen van de training en/of coaching houden wij rekening met uw doelstelling: de introductie van scrum, het vormen van een nieuw team of het versterken van een team gedurende het project. Het actief ervaren van de samenwerking en dynamiek binnen uw Scrum team is altijd ons uitgangspunt.

Schrijf u in voor deze training